17
maig
08

Bunyols de l’Empordà

 

Els ingredients necessaris per fer la massa són:

 

1 Kg de farina, 

200 grs de sucre, 

100 grs de mantega, 

8 ous, 

1/4 litre de llet, 

la raspadura de 2 llimones, 

25 grs de matafaluga, 

50 grs de llevat de flequer, 

canyella en pols i essència d’anís ( si no en tenim podem posar qualsevol anís).

 

Per començar bé i que els líquids no ens vessin, posarem tota la farina a la taula i li farem un forat al mig com si fos un volcà. Anirem posant a la farina tots els ingredients menys el llevat ( que el desfarem amb una mica de la llet), els ous, el sucre, la mantega, la llet, la raspadura de la llimona, la matafaluga i la canyella en pols. Barrejarem tots aquests ingredients poc a poc, fins aconseguir que agafi cos. Llavors tirarem el llevat i acabarem de barrejar-ho tot. Quan estigui tot deixarem reposar la massa tapant-la amb un drap humit, fins que comenci a fermentar una mica, (més o menys fins que dobli el seu volum). Un cop apunt la massa posarem l’oli al foc,(ha d’estar ben calent). Dividirem la massa amb trossos, allargarem un tros amb forma de cilindre i el tallarem amb un ganivet en peces per poder-les fregir millor. Un cop agafin un color daurat, els treurem, els deixarem escórrer una estona i els arrebossarem amb sucre i una mica de canyella en pols.

Servir freds.

Font:festes.org

Publicat per Cabrils Gastronòmic

 

Advertisements

0 Responses to “Bunyols de l’Empordà”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: