06
jul.
08

Caldereta de llagosta

Ingredients:

Per a quatre persones:

Sopes de pa (rodanxes de pa tallades molt primes i torrades)

3 Llagostes d’1/2 kg trossejades

2 Cebes mitjanes (tallada a quadrats molt petits)

1 Pebrot Verd petit 

4 Dents d’all laminades

1 Tassó de puré de tomàquet cru

Per a la picada:

1 Cullerada sopera de conyac

Suc de mitja llimona

Julivert

Sal i Safrà

2 Rovells d’ou crues

4 Ametlles

1 dent d’all

El cervell de la llagosta i les freses si les tingués.

Preparació: 

1.- Picada: En un morter piquem els ingredients sòlids, (all, julivert, ametlla, safrà i sal) seguidament s’agrega el conyac, suc de llimona, els rovells i el cervell, aquesta picada s’afegeix a la caldereta.

2.- En una cassola de fang se salteja lleugerament la llagosta amb oli d’oliva i es reserva. 

3.- En el mateix oli posem, a foc moderat, l’all, pebrot i ceba, una vegada daurat agregar el puré de tomàquet fins que aquest comenci a aferrar-se, passar la mescla pel passapuré i en tornar-ho a la greixonera, sofregir uns instants al costat de la llagosta. Cobrir bé d’aigua; portar ebullició a foc moderat, quan arranqui a bullir aturar el foc i agregar la “picada”; la deixem refredar a temperatura ambient i posteriorment la conservem a la gelera de 12 a 24 h.

4.- Al dia següent s’escalfa a foc molt lent remenant amb compte de tant en tant i sense deixar en cap moment que arranqui a bullir, arribat aquest moment aturar el foc.

5.- Es dipositen sopes de pa al fons de cada plat i després es serveix el brou amb les tallades de llagosta.

Notes complementàries: 

– La cua de la llagosta es talla entre les juntes a rodanxes i el cap longitudinalment.

– La llagosta l’hem d’adquirir visiblement viva!

– El cervell de la llagosta s’ubica en la part alta central i és ataronjat.

– Al llarg de la cua en l’interior existeix un fi conducte de color fosc que hem de treure.

– La femella és més exquisita, es distingeix del mascle per ser menys fosca i les aletes que té sota la cua són més grans, també les ungles de les dues ultimes potes de la femella no estan ben desenvolupades.

Autor de la recepta: Mestre Carles de Son Cantagrins

Advertisements

0 Responses to “Caldereta de llagosta”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: