Ingredients:
10 talls de penca de bacallà d’uns 100 grams cadascun
4taronjes
15atmetlles torrades
15 avellanes torrades
50 cc de llet
2 rovells d’ou dur
60 grams de mantega
Brick de crema de llet de 200 ml
1 culleradeta de Maizena
Sal, oli, pebre & farina
Elaboració:
Netegem i assequem el bacallà, l’enfarinem i el fregim amb oli abundant. El passem per paper de cuina perquè xupi una mica l’oli i el posem en una plata que pugui anar al forn.
Preparem la salsa. Tallem a juliana (tiretes ben fines) la pell d’una taronja i l’escaldem un moment. Fem una picada amb les atmetlles, les avellanes, els rovells i la llet. A continuació desfem la mantega en una paella. Quan ja sigui líquida li afegim la picada, la taronja i la crema de llet. Quan arrenqui el bull li afegim 125 cl de suc de taronja barrejats amb una culleradeta de Maizena. Ho salpebrem i deixem que vagi fent a foc suau fins que es comenci a espessir. Llavors ja ho podem retirar del foc i distribuir-ho per sobre la plata amb el bacallà.
Quan els convidats hagin acabat el primer plat posem la plata al forn a 180 graus i quan comenci a fer xup xup la salsa ja podem retirar-la i servir. Posem uns grills de taronja per decorar.
0 Respostes to “Bacallà a la taronja”