25
set.
08

Llubarro al forn


Ingredients per a 4 persones:
2 llobarros de quilo filetejats
6 patates
3 tomàquets
2 cebes
2 alls
sal, pebre i oli d’oliva
2 fulles de llorer
mitja copeta de vi blanc sec

Preparació:
Temps estimat: 20 minuts + 15 de cocció.

– Primer de tot, talleu les patates en rodanxes de mig centímetre i fregiu-les lleugerament en una paella amb força oli fins que quedin dauradetes. Quan estiguin rosses, poseu-les al fons d’una safata de forn.

– A continuació feu el mateix amb la ceba tallada en juliana i els alls tallats en làmines ben fines. Un cop la ceba estigui transparent, escorreu-la i afegiu-la a la safata damunt de les patates.

– Seguidament talleu el tomàquet en rodanxes ben fines i col·loqueu-lo en cru per sobre les patates i la ceba. Saleu-ho.

– Salpebreu els filets de llobarro. (Us aconsello que li demaneu al peixater fer els filets, més que res perquè a casa no solem tenir els estris més adequats per fer-ho).

– Col·loqueu els filets damunt les patates amb la pell cap amunt. Afegiu un parell de fulles de llorer. Si en teniu, també hi podeu posar una mica de farigola. Regueu-ho tot amb mitja copa de vi blanc i introduïu la safata al forn prèviament escalfat a 200º.

– Deixeu coure el peix durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, traieu la safata del forn i emplateu posant els filets de llobarro amb la pell cap amunt. Un cop al plat, retireu la pell del peix. Ja veureu que surt amb facilitat.

– Tot seguit, passeu el suc de la safata a una paella i deixeu que faci xup-xup durant un minut a foc fort. D’aquesta manera aconseguireu que la salsa redueixi.

– Regueu el peix i les verdures amb un parell de cullerades del suc i procureu servir els plats ben aviat perquè el peix es refreda de seguida.

*El secret de la recepta, sens dubte, fregir les patates abans de posar-les al forn.

 

Recepta extreta de: La Taula d’en Bernat

Anuncis

0 Responses to “Llubarro al forn”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: