14
oct.
08

Panellets

Ingredients: (35 unitats aproximadament) 

Per a la base: 

250 gr d’ametlla mòlta

200 gr de sucre

150 gr de Patata (o moniato) 

ratlladura d’una llimona

claras d’ou

rovell d’ou

Per a decorar-los: 

80 gr de pinyons

125 gr de coco rallat 

125 gr d’ametlla esmicolada

sucre llustre

Elaboració:

Rentar bé les patates, (o boniatos) bullir-les amb pell i, una vegada toves, escórrer-les, pelar-les i preparar un puré mentre estiguin calentes. A continuació, barrejar el puré amb l’ametlla mòlta, el sucre i la ratlladura de llimona; amb una cullera primer i després amb les mans fins que quedi ben unida. Una vegada llesta la massa s’haurà de guardar en el frigorífic, embolicada en una làmina de plàstic durant unes 6 hores, fins que s’endureixi pel fred. 

Per a fer les diferents varietats de panellets només fa falta afegir a la massa els altres ingredients: (cafè soluble, xocolata, cacau en pols, coco, ametlla, grosella, etc.) 

-de pinyons: Són els més clàssics i apreciats, es poden fer amb una part de la massa. Agafar trossos de massa i fer boletes petites, passar-les per rovell d’ou batut amb un xic d’aigua i arrebossar-les de pinyons, (pintar-los per damunt amb rovell d’ou els donarà més color i lluentor). 

-de coco: Afegir a una part de la massa el coco rallat (afegir la mateixa quantitat de coco que de massa, no en pes sinó en volum) i barrejar bé fins que quedi una massa compacte, després donar-li la forma desitjada, de piràmide, de bolet,…(opcionalment una vegada cuits se’ls pot empolvorar per damunt sucre llustre). 

-d’ametlla: Amb una part de la massa, fer unes barretes rectangulars, passar-les per l’ou batut, arrebossar-les amb el granet d’ametlla, pintar-les per damunt amb l’ou batut i col·locar damunt mitja ametlla sencera.

Cocció: Una vegada col·locats els diferents panellets en una safata, prèviament untada amb mantega (o margarina), es couran a temperatura forta (250º) uns 8 minuts. 

Anuncis

0 Responses to “Panellets”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: