20
oct.
08

Pollastre amb escamarlans



Ingredients:

2 pollastres (d’uns dos kilos cada un)

14 escamarlans

1 nyora

1 kg de tomàquet madur,

alls

1 rovell d’ou.

ametlla torrada

julivert

oli, sal i pebre.

Una cassola de fang

Preparació:

– Posarem un kilo de tomàquet madur i una cabeça d’alls al forn a escalivar. a uns 180º.

– El peix fresc és car. Si compreu els escamarlans congelats una bona manera de descongelar-los sense que se’ls posi el cap negre és posar-los amb aigua salada. El procés de descongelat triga una hora, cal ser previsor.

– Un cop descongelats sofregiu-los uns 5 minuts amb oli en una cassola de terrissa. En acabat retireu els escamarlans i guardeu l’oli que s’ha infusionat amb el suc.

– Els pollastres haurien d’estar tallats. (el podeu comprar tallat.) Aprofitar la carcanada, les ales i altres parts amb menys carn per a fer el brou.

– Amb 4 dents d’all i l’oli amb el suc dels escamarlans que hem apartat sofregim el pollastre fins que estigui daurat. Al vostre gust. En acabat retireu el pollastre i deixeu l’oli a la cassola.

– Amb el batedor elèctric heu de triturar els tomàquets i l’all escalivats juntament amb un rovell d’ou, julivert i l’ametlla torrada picada.

Opcional-ment podeu posar-hi nyora. L’heu de deixar en remull unes hores, i després amb la punta d’un ganivet heu de treure la poca carn que té i posar-ho a la barreja del triturat.

– Avoqueu-ho tot a la cassola, amb un litre de brou de peix i ho poseu a coure uns 5 minuts.

– Afegim el pollastre i ho deixem coure uns 10 minuts més. 

– Finalment afegim els escamarlans i ho deixem coure uns 5 minuts més.

Es pot deixar coure una estona més, però tancant el foc i tapar-ho ben tapat. De fet aquests guisats quan han reposat unes hores estan més bons.

La cuina d’en Ludo


Anuncis

0 Responses to “Pollastre amb escamarlans”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: