01
nov.
08

Quiche de salmó i formatge blau

Ingredients:
8 ous

300g de salmó fumat tallat a daus

100g de formatge blau tallat a daus

250 ml de nata per cuinar

10 olives negres d’Aragó)

1 ceba tendra

50g de formatge parmesà

2 cullerades d’alfàbrega picada

oli d’oliva verge extra 

sal

mantega 

un motlle rodó de vidre

 

Preparació:

Temps estimat: 15 minuts + 45 minuts d’espera

Primer de tot unteu un motlle rodó, d’uns 26 cm de diàmetre, amb una mica de mantega. Tot seguit, pre-escalfeu el forn a 150º. Piqueu la ceba ben fina i ofegueu-la en un paella amb una mica d’oli durant 2-3 minuts, fins que estigui transparent però no daurada. Un cop cuita, retireu la ceba del foc. Deixeu que es refredi i afegiu-hi el parmesà i l’alfàbrega picada. Penseu que l’alfàbrega seca perd molt, així que si no en teniu de fresca val més que empreu julivert. Es pot fer servir uns sobrets d’alfàbrega fresca picada de marca. No és com acabada de picar però és molt millor que la seca.

A continuació, bateu els ous i la nata conjuntament. Un cop sigui ben homogeni, afegiu-hi la ceba picada, les olives sense pinyol i el salmó tallat a daus. Mescleu-ho bé, però anant en compte de no malmetre el salmó.

Aboqueu la mescla al motlle que havíeu preparat abans amb la mantega i afegiu els daus de formatge blau per sobre de manera que quedin flotant. Es pot fer servir Roquefort, o Gorgonzola, Cabrales o qualsevol altre formatge de l’estil.

Finalment, només queda coure la quiche al forn durant uns 45 minuts o fins que la part superior estigui ben daurada.

Podeu servir la quiche calenta, temprada o freda. Si voleu, la podeu preparar amb antelació i reescalfar-la uns segons al microones.

 

recepta extreta de: La Taula d’en Bernat


Advertisements

0 Responses to “Quiche de salmó i formatge blau”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: