30
nov.
08

Coca de formatge amb melmelada de tamaquets i verat escabeixat

cocaformatgeverat

Ingredients:

1 làmina de pasta brisa

Melmelada de tomàquet

Fulles d’espinac, petites i tendres

Làmines de formatge, tipus havarti o semblant

Lloms de verat, escabetxats.

Pinyons torrats

Petits daus de formatge per decoració

Oli d’alfàbrega (Tritureu oli i alfàbrega, en quantitat suficient perquè quedi una barreja verda)

 

Preparació:

1- Feu primer un escabetx suau amb el verat, barrejant al foc vinagre, oli, aigua, una mica de mel, una fulleta de llorer, una punta d’all i sal i aboqueu-ho ben calent sobre els lloms de peix, sense espines i deixeu reposar fins que quedi bastant cuit.

2- Feu un oli d’alfàbrega i reserveu per decorar el plat. Es farà fent una pinzellada ampla damunt del plat, creuant-lo verticalment.

3- Es tallen uns rectangles de pasta, de mida 15 per 7 cm. aproximadament, que es couen al forn fins que quedin una mica torrats.

4- Un cop freds, es posa cada base damunt del seu plat, al cantó no pintat, per després col·locar-ho horitzontalment, en perpendicular a la pinzellada verda.

5- Es comença a muntar el plat. Es pinta la base de pasta amb la melmelada de tomàquet.

6- Damunt es fa un llit de fulles d’espinacs tendres, sense tija.

7- A sobre una làmina de formatge.

8- A continuació un parell de lloms de verat, lleugerament tèbis.

9- S’acaba decorant amb un polsim de pinyons torrats, petits dauets del mateix formatge i de tomàquet confitat i un rajolí d’oli per damunt o de l’escabetxat del verat.

 

recepta extreta de: La menta fresca


Advertisements

0 Responses to “Coca de formatge amb melmelada de tamaquets i verat escabeixat”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: