18
des.
08

Bacallà en tempura amb espàrregs verds i crema de carabassa

bacallatempura

Ingredients per 4 persones:

8 talls del morro de bacallà dessalat

8 cullerades de tempura en pols

12 espàrrecs verds

Mitja carabassa madura

Un porro

1 litre de brou de pollastre

Un rajolí de brandy

 

Preparació:

Temps estimat: 45 minuts

Primer de tot, traieu la primera capa del porro, passeu-lo per aigua i talleu-lo a rodanxes primes. Poseu-lo a coure en una olla amb un raig d’oli.

Mentrestant, peleu la carabassa i talleu-la a daus. Quan el porro estigui tovet i transparent afegiu-hi la carabassa i deixeu que s’estovi una miqueta.

Tot seguit, afegiu-hi un rajolí de brandy i deixeu que s’evapori.

Quan el brandy s’hagi evaporat afegiu-hi el brou i deixeu que faci xup-xup a foc mig durant uns 20 minuts.

Mentrestant, prepareu la tempura mesclant el preparat en pols i un rajolí d’aigua. La mescla ha de quedar ben homogènia i de la consistència d’una crema de llet lleugera.
Passeu els trossos de bacallà ben eixuts per la tempura i fregiu-los en una paella amb força oli ben calent. No us passeu amb la cocció perquè el bacallà sempre és més bo un pèl cru.

Escorreu els trossos de bacallà en un paper absorbent i poseu-los al forn a 50º per mantenir-los calents.

A continuació, netegeu els espàrrecs traient-ne la part més blanca i filosa. Coeu-los al vapor durant 7-8 minuts i reserveu-los. Jo, normalment, coc les verdures al vapor en un cistellet de bambú que s’acobla al woc. D’aquesta manera les verdures agafen un regust de fusta deliciós. Se’n poden trobar en establiments orientals.

Quan la carabassa estigui ben toveta, passeu-la per la batedora elèctrica i passeu-la per un colador ben fi per evitar els grumolls.

Per muntar el plat, heu de posar tres cullerades de crema de carabassa escampades en forma de circumferència amb l’ajuda de la mateixa cullera; seguidament, poseu els dos trossets de tempura de bacallà; finalment decoreu el plat amb els espàrrecs verds.

Els llagostins serien genials per un dia de festa, però per un dia de cada dia també queda força bé sense el marisc.

recepta extreta de: La taula d’en Bernat


Anuncis

0 Responses to “Bacallà en tempura amb espàrregs verds i crema de carabassa”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: