18
des.
08

Escudella i carn d’olla

escudella2

Ingredients per a 6 persones:

– 1⁄4 d’ànec (o de gallina)

– 1⁄2 orella de porc

– Os d’espinada

– Cansalada

– 1 peu de porc cru, tallat en dues meitats

– 1 garró de pernil

– Pastanagues

– Patates senceres pelades(1 per cap)

– 1⁄2 branca d’api

– 1⁄2 porro

– 1⁄2 pot de cigrons ja cuits (que siguin una mica durs)

– 1⁄2 botifarra blanca

– 1⁄2 botifarra negra

– Pilota: salsitxa, molla de pa seca, all, julivert, pebre, ou, sal i pinyons.

Preparació:

Feu la pilota amb els ingredients esmentats, barrejant-los bé i fent una gran croqueta, que s’enfarina i es reserva. Fiqueu tots els ingredients crus, cigrons inclosos, dins una olla grossa, menys les botifarres i la pilota, i l’acabeu d’omplir amb aigua. Ho bulliu sense tapar durant unes 2 hores, anant escumant el brou i reposant l’aigua que va perdent. A continuació, traieu part del brou per bullir els galets, el temps que s’indiqui a la bossa, i reposeu d’aigua. Seguidament, hi afegiu les botifarres i la pilota i, si voleu, podeu afegir 2 o 3 patates bullides més, tallades per la meitat i ho deixeu bullir una mitja hora més. Quan l’escudella estigui feta, serviu per separat la sopa amb els galets, les botifarres i la pilota i, en una plàtera, la carn d’olla i els cigrons, a part.

Recepta de Maria Solé

Advertisements

0 Responses to “Escudella i carn d’olla”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: