18
des.
08

Lluç a la Bilbaina

llucbilbaina

Ingredients:

4 troncs de lluç d’uns 300 grams per cap. (El lluç escatat i sense aletes)

4-5 grans d’all

1 bitxo

Pebre vermell dolç

Oli d’oliva

Vinagre de xerès

Fulles de julivert picat

Sal i pebre

Preparació:

1-Partiu els grans d’all per la meitat i els hi traieu el cor.

2-Els talleu a làmines i els fregiu amb poc foc en oli, uns 100 ml, i passat uns moments, afegiu el bitxo tallat a rodanxes.

3-Quan els alls estiguin una mica rossos, afegiu una mica de pebre vermell dolç, remeneu uns segons i ja hi tireu un rajolí de vinagre.

4-Deixeu que s’evapori una mica, retireu del foc i reserveu la salsa, reposant una mitja hora.

5-En un paella a part es dauren els trossos de lluç, salpebrats abans, sense enfarinar.

6-Es posa el peix damunt una plàtera que pugui anar al forn, s’hi tira per damunt una mica de la salsa que abans hem preparat i al forn, a 180 graus, uns 20 minuts. Si voleu, a mitja cocció, li tireu per sobre una mica del suquet que va deixant anar.

7-Un cop fet i ja emplatat, s’hi tira per sobre la resta de la salsa, s’empolsa amb una mica del julivert fresc picat i es serveix per exemple, amb pebrot escalivat i unes patates confitades, toves, fregides amb poc foc o amb un bouquet d’amanides, com textura de contrast, més cruixent.

recepta extreta de La Menta Fresca

Advertisements

0 Responses to “Lluç a la Bilbaina”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: