26
des.
08

Neules artesanas, farçides o no.

neules2

Ingredients:

180 gr de farina

180 gr de sucre

180 gr de mantega

240 gr de clara d’ou

Pell de llimona ratllada

Essència de vainilla

Aigua

Elaboració:

Barrejar i batre amb  batedora de barnilles manual tots els ingredients fins fer una pasta homogènia. Si quedes massa consistent afegir-hi unes gotes d’aigua. Deixar reposar la massa.

Sobre paper vegetal, fer unes rodones de pasta, passar-hi el rodó fins que quedin finetes, i enfornar-les a 170º fins que quedin rosses.

Al treure-les del forn, ràpidament s’han de d’enrotllar amb cura de no cremar-se perquè s’endureixen molt ràpid. Amb una espàtula metàl·lica, separar cada rodona del paper vegetal i posar-la sobre el marbre o sobre una fusta una mica enfarinat i enrotlla-la, et pots ajudar d’un estri cilíndric, (llàpis, llistó rodó, etc.).  

També es poden fer amb forma de triangle, doblar-les com un mocador en forma triangular, axis en diuen Ventalls, si les fas més gruixudes i petitetes  i no les enrotlles es diuen Teules, estan igual de bones.

Farçides:

Triturar el torró (depenent del tipus de torró va bé afegir un rajolí de la nata líquida, es tritura més fàcilment). Barrejar el torró amb nata muntada i posar la mousse dins una màniga pastissera. (amb la màniga és molt ràpid). Reservar a la nevera. Al moment de menjar, farcir les neules i servir immediatament.

El torró per la mousse pot ser qualsevol, de Xixona, de iema, de coco, de praliné… Les neules que van millor són les amples, són més fàcils de farcir. I un consell: val la pena esperar a l’últim moment a farcir les neules, ja que així no es remullen.

L’elaboració es una mica entretinguda i cal armar-se de paciència, però amb la pràctica surten força bè, i quina satisfacció al menjar-les!.

Advertisements

0 Responses to “Neules artesanas, farçides o no.”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: