Ingredients per uns 40-42 canelons:
– Aproximadament que tot junt faci sobre un kilo de pes.
– pit de pollastre,
– carn magre de porc
– vedella
– greix de pernil salat
– botifarra
– 2 cebes grosses
– 3 grans d’all
-1/ 2 branca de canyella
– 1 tomàquet
– 1 pastanaga
– ½ vas de brandi o de vi ranci
– ½ vas d’aigua
– 1 llauna de paté de fetge
– 2 ous durs
– la molla de 4 llesques de pa de pagès sucat amb llet
– sal, pebre
– 2 paquets de pasta de canelons
Si voleu per només 20 canelons, feu la meitat de tot, aproximadament.
Preparació:
1- Poseu a rostir durant més d’una hora les carns senceres, les cebes, alls, canyella, tomàquet, pastanaga, brandi o vi ranci, aigua, sal i pebre, en una cassola al foc, fins que tot quedi ben fet. Si voleu ho podeu fer també al forn però a mi m’agrada més anar vigilant com es cou tot.
2- Un cop estigui fet, hi traieu la branca de canyella i ho passeu tot per l’1-2-3 o per qualsevol màquina trituradora de carns, juntament amb la llauna de paté, els ous durs i la molla de pa xopa de llet.
3- Bulliu la pasta dels canelons amb força aigua calenta, sal i un rajolí d’oli, tirant les plaques d’una en una, sense que l’aigua deixi de bullir, i remenant de tant en tant.
4- Quan hagi passat el temps indicat, escorreu les plaques i les passeu dins un bol amb aigua freda i d’allí, les col·loqueu una al costat de l’altra, damunt d’un drap de cotó i les assequeu amb un altra drap, que apretareu per sobre.
5- Poseu la pasta dins d’una mànega pastissera i aneu fent xurros damunt les plaques i fent els canelons. Els reserveu.
6- Un truc per si es presenten dins una plàtera gran, amb molts canelons: els canelons es posen amb la juntura de les plaques cap a munt , que quedaran cobertes per la beixamel, i no cap avall, tocant la plàtera. Així és més fàcil treure’ls de la plàtera i servir-los a la taula sense que es trenquin.
7- Feu una beixamel amb aproximadament: 1 litre de llet, 65 grams de mantega, 65 grams de farina, sal, pebre i nou moscada, desfent la mantega dins un cassó i ajuntant-la amb la farina. Remeneu una mica perquè la farina perdi el gust a cru i tireu-hi la llet, sal , pebre i nou moscada i aneu remenant amb batedor de varilles perquè no surtin grumolls.
8- Poseu una mica de beixamel damunt la base de la plàtera o les cassoles d’emplatar, damunt els canelons, a sobre més beixamel i formatge ratllat per acabar i a gratinar.
recepta extreta de: La Menta Fresca
0 Respostes to “Canelons”