31
gen.
09

Xató de Vilanova i la Geltrú

 

xato

Ingredients per a 4 persones:

Per la salsa

100 g d’ametlles torrades 

60 g  d’avellanes torrades 

2 grans d’all 

4 nyores escaldades

½ bitxo (optatiu) 

2 o 3 llesques de pa fregit o torrat

oli

sal

vinagre

 

Per al plat

2 escaroles

12 seitons 

100 g de tonyina salada 

100 g de bacallà salat i esqueixat 

100 g d’olives arbequines 

 

El·laboració:

Piqueu en un morter els grans d’all amb la sal perquè no saltin. Un cop ben aixafats, aneu afegint les ametlles i les avellanes i treballeu-ho fins que tot plegat formi una pasta homogènia. Raspeu la part interior de les nyores escaldades i afegiu la polpa obtinguda al morter. Un cop tot homogeneïtzat, poseu-hi la molla de pa amb vinagre, una mica escorreguda, i continueu treballant-ho.

Un cop llest, afegiu lentament oli mentre es remena, també lentament, per donar a la salsa la consistència volguda.

En una plàtera, col·loqueu l’escarola ben escorreguda i un xic de salsa, remeneu-ho bé i serviu-ho després en els plats; ho acompanyeu amb la tonyina, el bacallà, els seitons i les olives, i deixeu que cada comensal, al seu gust, s’hi posi una mica més de salsa.

 

Xató de Vilanova i la Geltrú

Anuncis

0 Responses to “Xató de Vilanova i la Geltrú”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: