07
febr.
09

‘Civet’ de jabalí (Senglar)

 

civetjabali

Ingredients:

3-4 kg de carn de senglar

vi negre

dues o tres cabeces d’all

pastanagues‘semolets’ (una mena de ceba)

una rajola de xocolata negra

una branqueta de farigola, llorer, julivert

un grapadet de cama-secs, però no gaires perquè són molt forts.

 

Elaboració:

S’utilitza una cassola de terrissa, ja que agafa més bon gust i, contràriament, una olla de ferro no l’agafa. Es posa meitat i meitat (1 l i 1 l, per exemple) d’aigua i de vi negre.

Abans que altra cosa, s’ha de fregir una mica de carn de senglar. Però no gaire fregida, no fos cas que quedés una mica seca o dura.

Una vegada fregida, es col·loquen dintre l’olla la carn, les cabeces d’all, les pastanagues, els ‘semolets’ i les herbes, i sel’s deixa un parell de dies a macerar. Després d’aquests dos dies, s’hi afegeix la xocolata ratllada i es deixa al foc fins que bulli. Quan arrenca el bull, s’hi posa una tapa d’estrassa i un plat damunt perquè no salti.

Es posa al foc lent, molt lent…, i s’hi deixa 7-8 hores (mínim 4 hores!). No s’hi afegeix la sal fins a l’últim moment. El temps de cocció de depèn de com es vulgui la carn, si més tendra o no tant. Se serveix a taula en una safata de terrissa. Variants: algunes persones hi afegeixen sucre.

 recepta extreta de: cabrilsgastronomic


Advertisements

0 Responses to “‘Civet’ de jabalí (Senglar)”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: