15
març
09

Croquetes

croquetes1

Ingredients (4 personas)

1 quilo de pollastre sencer i net

1 porro

1 ceba

1 pastanaga

1 litre de llet 

120 grams de mantega 

120 grams de farina

Sal, pebre i nou moscada

Per arrebossar i fregir: 

3 ous. 

250 grams de pa ratllat

100 grams de farina de galeta

½ litre d’oli de gira-sol.

Elaboració:

Coem el pollastre sencer en una cassola cobert amb aigua junt amb les verdures netes durant 1 hora. Una vegada cuit el pollastre traiem del brou (el brou el reservem per elaborar una sopa junt amb les verdures cuites i passades pel passapuré). Traiem la pell del pollastre i tallem la carn en trossos molt petits, gairebé esmicolat. Fem una crema beixamel amb la mantega que posarem en una cassola perquè es fongui. Una vegada líquida, afegim la farina i deixem que es cuini la farina a la mantega sense que agafi color. Aboquem la llet calenta a la barreja, a poc a poc, i removem constantment. Mantenim la cocció del beixamel una vegada hagi començat a bullir durant 5 minuts sense deixar de remoure. Agreguem el pollastre esmicolat i posem punt de sal, un polsim de pebre i nou moscada (opcional). Aboquem la massa de croquetes en una font i deixem refredar durant 2 hores al frigorífic. Una vegada refredada la massa agafem porcions amb una cullera i formem boles ovalades. Les passen a una safata amb la farina d’arrebossar. Remenen la safata i com que les croquetes són ben cilíndriques elles soles queden arrebossades, després per ou batut i per últim pel pa ratllat. Les fregim de poques en poques en una paella amb oli molt calent. Una vegada fregides les traiem a una safata o plat amb paper de cuina perquè escorrin part de l’oli del fregit i posteriorment passem a la safata o plat on les servirem calentes.

Advertisements

0 Responses to “Croquetes”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: