15
març
09

Salsa de calçots

Ingredients (per 8 persones):

200 gr. ametlles torrades i pelades

50 gr. avellanes

2 grans d’all

6 grans d’all escalivats (s’escaliven posant-los 2 minuts al microones)

8 tomàquets escalivats

1/4 l. d’oli extra verge d’oliva

1 llesca de pa sec i torrat xopat amb vinagre

1 bitxo petit (si ens agrada picant) opcional

1 nyora

sal i pebre vermell

Elaboració:

Piquem les ametlles, les avellanes, els alls i els tomàquets (els hi hem de treure les llavors), amb la batedora o manualment, amb el morter i la mà de morter, com si féssim allioli.

Escaldem la nyora, rasquem la polpa per sobre els ingredients que hem picat.

Finalment afegim la llesca de pa xopat amb vinagre, l’oli, el bitxo, la sal i el pebre i ho triturem tot, fent servir la batedora. També seria convenient mantenir la salsa a la nevera per tal que es refredi.

Advertisements

0 Responses to “Salsa de calçots”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: