01
maig
09

Tartar de tonyina

 

tartartonyina

Ingredients per 4 persones:

300 g de llom de tonyina

3 tomacons petits pelats i sense llavors

1 ceba tendra

3 cullerades de mìrim (vinagre d’arròs per sushi)

1 cullerada de salsa de soja de qualitat

5 cullerades d’oli d’oliva

1 culleradeta d’oli d’essencia de tòfona blanca
sal i pebre

1 rovell d’ou escalfat al bany maria
fulles de rúcula i cibolet

0,75 g kapa + 50 g d’aigua

Elaboració:

Netegem bé la tonyina d’espines i pell i el piquem ben fi amb el ganivet. El resevem en un bol i el salpebrem, hi afegim els tomacons, la ceba (picat ben fi), el mírim, salsa de soja, oli d’oliva, oli de tòfona. Ho barragem bé.
Posar l’aigua i la kapa en una cassoleta i bullir fins a 100º, i en un plat posar-hi les fulles de rúcula i cibolet i amb una cullereta tirar.hi l’emulsiò a sobre de cada fulla i al instant quedarà solidificat de gelatina. El rovell d’ou escalfat es posa al fons del plat.

 

recepta extreta de: Els Barons de la bona taula


Advertisements

0 Responses to “Tartar de tonyina”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: