Ingredients per a 4 persones:
De 12 a 14 llesques de pa de barra de ¼ Kg. del dia abans.
¼ de litre de llet. (un got)
2 ous.
2 ó 3 cullerades de sucre.
La pell d’1 llimona.
1 culleradeta de canyella en pols.
Oli.
Elaboració
Posa la llet en un cassó amb el sucre, la pell de llimona, la canyella i la vainilla. Posa-ho al foc i quan arrenqui el bull, apaga el foc, tapa el cassó i deixa in-fusionar els ingredients aromàtics. Reserva la llet fins que es refredi, després cola-ho i posa en un recipient que et sigui pràctic per anar sucant el pa.
Tallem el pa en llesques de forma esbiaixada.
En un plat hi batrem els ous fins que escumegen una mica i afegim dos o tres cullerades de llet in-fusionada, i ho tornem a batre, en un altre plat hi posarem la llet i en un altre hi barrejarem el sucre amb la canyella i la pell de la llimona ratllada, que haurem rentat abans (només la part groga).
Sucarem les llesques de pa en la llet per ambdós cantons, les escorrerem i les banyem en el batut d’ou, les fregirem en oli ben calent, banda i banda, (tenen que surar). Deixeu espai entre llesques ja que s’inflen una mica.
Quan estiguin daurades les posem a escórrer damunt paper secant per rebutjar l’excés d’oli i encara tèbies, les arrebossem amb la barreja de sucre, canyella i la ratlladura de la pell de llimona per posar-les, definitivament, en una safata de servir. Es mengen fredes o tèbies.
(Opcional-ment es pot posar per damunt un fil de mel si us agrada molt el dolç).
Informació nutricional per persona
Aliment |
Energia(Kcal) |
Proteïnes (g) |
Hidrats de carboni (g) |
Grasses(g) |
Oli |
114,75 |
0,00 |
0,00 |
12,75 |
Llet sencera |
42,19 |
2,19 |
2,88 |
2,44 |
Pa de blat |
114,84 |
3,15 |
24,75 |
0,36 |
Sucre |
24,88 |
0,00 |
6,22 |
0,00 |
Ou |
21,44 |
1,72 |
0,08 |
1,59 |
Total per persona |
318,10 |
7,06 |
33,93 |
17,14 |
0 Respostes to “Torrades de Santa Teresa”