22
ag.
08

Arròs amb boques i gambes

Fer primer un fumet de rap amb un bon cap, ceba, pastanaga i una fulla de llorer, i en aquest brou bullir durant cinc minuts les boques, prèviament descongelades durant unes quantes hores. Es molt millor trencar amb una mà de morter la closca d’aquestes pinces, de manera que deixessin anar més fàcilment el seu sabor al brou i perquè a l’hora de menjar-les, siguin més fàcils de pelar.
L’arròs fer-lo com sempre: a la paella amb oli fregir les gambes, treure-les i fer el sofregit amb ceba, pebrot verd, pebrot vermell i all, tot picat ben petit, tomàquet ratllat i sípia tallada a quadrets. Una bona estona, perquè el sofregit es vagi concentrant amb els gustos de les gambes, de les verdures, de la sípia… i després els pèsols i l’arròs, 100 grams per persona, ben remenat a foc fort perquè el sofregit l’impregni, i ja hi podem tirar el brou calent, coem deu minuts a foc fort i cinc a foc fluix (o 8 si es vol l’arròs més cuit).
Dos minuts abans d’acabar la cocció, s’hi posen les boques i les gambes perquè s’escalfin, es deixa reposar uns minuts més i ja es pot servir.

recepta extreta de: cuinagenerosa


0 Respostes to “Arròs amb boques i gambes”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari


subscriu-te al RSS-FEED

feed-rss2
17-01-2009-502 somerights20 blogs catala